— OVER ONS —

Artikel 23-08-2017

De Landelijke Dierenwinkel

Dierenspeciaalzaak pur sang

Maureen van Goethem

HOEVELAKEN Het wordt nog specialer bij ‘De Landelijke Dierenwinkel’. Het aanbod producten boordevol A-merken is, ruim een half jaar na de verhuizing, behoorlijk vergroot.

‘De Landelijke Dierenwinkel’ aan de Hogebrinkerweg is een echte dierenspeciaalzaak, zoals je ze nog maar zelden vindt en valt op door de presentatie van artikelen buiten en binnen. Naast het complete assortiment laten Jan en Marijke van Veluw zien zeer deskundig te zijn en klanten te voorzien van goed advies.

Alle huisdieren moeten uiteraard goed verzorgd worden. Met uitstekend voer, speciale lekkernijen en verzorgingsmiddelen, maar ook met speelgoed en leuke accessoires. Al vele jaren is de dierenwinkel een begrip in Hoevelaken en omstreken. In de moderne doch landelijke winkel bevindt zich een breed assortiment diervoeding, aanverwante dierbenodigdheden, dierenverblijven, kwaliteitsvoer en medicijnen, krijgen huisdiereigenaren specialistisch advies en ervaren zij de gezellige, ongedwongen sfeer. Het bedrijf beschikt bij de winkel over een ruime werkplaats waardoor Jan van Veluw zelf een mooi dierenverblijf kan maken.

ADVIES ,,We verkopen niet alleen producten, mensen komen ook voor goed advies over de verzorging van hun dier. Wij hebben een heel divers aanbod. Je moet goed laten zien wat je in huis hebt door middel van een aantrekkelijke presentatie. Daardoor is er een aantal merken bijgekomen om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen.”

SERVICE Jan en Marijke van Veluw delen de liefde voor dieren en geven dan ook graag persoonlijk advies over de allerbeste verzorging van een dier. ,,We maken altijd een praatje met klanten. We zijn een moderne dierenspeciaalzaak met ouderwets goede service. Dat vinden wij de gewoonste zaak van de wereld.” Ouderwets goede service zegt alles over deze dierenspeciaalzaak. Het laten bezorgen van bijvoorbeeld een bestelling is nog zo’n mooi voorbeeld: De bestelling wordt in de gemeente Nijkerk gratis thuisgebracht, zware zakken worden voor de klanten in de auto gelegd, die op de ruime parkeerplaats voor de winkel geparkeerd staat.

SPAREN Slim inkopen in Hoevelaken kan ook bij deze dierenspeciaalzaak. Bij producten van de merken Canex, Farmfood en Hopefarms is het mogelijk te sparen voor een gratis verpakking. ,,De mensen krijgen geen pasje, waarmee de portemonnee waarschijnlijk al vol zit. Wij houden elke aankoop netjes bij.” Voor acties en aanbiedingen is het handig de facebookpagina te liken en in de gaten te houden. Nu is er bijvoorbeeld een leuke korting op kussens en manden.

Een bezoek aan de dierenwinkel is net een uitje. Jan en Marijke van Veluw krijgen vaak oppasoma’s en -opa’s op bezoek met kinderen die even binnenkomen om te kijken naar de konijntjes of visjes in de mini-kinderboerderij.

Foto: Jan en Marijke van Veluw tussen hun vogels en het brede assortiment aan dierbenodigdheden.

Bron: StadNijkerk.nl

Artikel 25-01-2017

Nieuwe plek Landelijke Dierenwinkel

Alles in huis voor dier en tuin

Maureen van Goethem

HOEVELAKEN De nieuwe Landelijke Dierenwinkel en Van Stoer Hout Gemaakt aan de Hogebrinkerweg 29 in Hoevelaken heeft zaterdag 28 januari haar deuren geopend.

Ondanks dat de nieuwe locatie op steenworp afstand ligt, hebben eigenaars Jan en Marijke van Veluw toch meerdere verhuiswagens nodig. Voor Van Veluw gaat een langverwachte wens in vervulling: de verhuizing en opening van De Landelijke Dierenwinkel & Van Stoer Hout Gemaakt.

HULP Van Veluw heeft het niet zonder hulp kunnen doen. Naast hemzelf, zijn vader Herman, broers/zwager Henk, Herman en Gerben en vriend Frans dagen, zo niet weken, in de weer geweest om de landelijke stijl, die Van Veluw zelf bedacht, te bouwen. ,,Allereerst is begonnen met het bouwen van de timmerwerkplaats”, vertelt Marijke van Veluw. ,,Daar werden alle meubels, stellingen en andere bouwwerken gezaagd. Alles heeft hij zelf gemaakt.”

DE LANDELIJKE DIERENWINKEL De (vaste) klanten van de dierenspeciaalzaak zullen niet weten wat ze zien als ze de winkel aan de Hogebrinkerweg binnenstappen. Nu, ten tijde van het interview, als alles bijna gereed is, zie je dat het is ingedeeld in productgroepen. Jan van Veluw: ,,Het nieuwe pand is een heel stuk groter en een heel andere winkel geworden. We hebben naast dierbenodigdheden voor honden, katten, knaagdieren, paarden, vissen en vogels ook nog boerderij en tuin en gereedschap toegevoegd. Verder verkopen we niet alleen, mensen komen ook voor goed advies over de verzorging van hun dier.”

KINDERBOERDERIJTJE Het is een unieke landelijke belevingswereld voor jong en oud. In het midden van de nieuwe winkel bevindt zich de ‘mini-kinderboerderijtje’. Marijke van Veluw: ,,Een bezoek aan onze dierenwinkel wordt net een uitje. We kregen op de Koninginneweg al vaak ouders en oma’s en opa’s met kinderen die even binnenkwamen om te kijken naar cavia’s, hamsters en konijntjes. Dat zal hier niet anders zijn. Vandaar dat het weer een prominente plek heeft gekregen.”

VAN STOER HOUT GEMAAKT Van Veluw gaf vorig jaar al aan grootse plannen te hebben. Het per ongeluk gestarte project om meubels te maken van gebruikt of nieuw steigerhout, is uitgelopen op een succes. Mede daarom wordt op de nieuwe locatie speciaal ruimte gemaakt om de meubels te laten zien in een showroom. Van Veluw heeft voldoende ruimte in de nieuwe zagerij om de meubels te maken.

Voor de deur is er voldoende en gratis parkeren.

Foto: Marijke en Jan van Veluw, voor de nu nog lege schappen, in de Landelijke Dierenwinkel.

Bron: StadNijkerk.nl